Pe-un picior de plai, pe-o gura de rai…

Sub orice unghi și în orice lumină l-aș pune, dialogul cu natura este întotdeauna benefic pentru demersul creativ și pentru devenirea oricărui artist. Cu atât mai mult, în viața unui artist-student, acest dialog, indiferent de limbajul plastic folosit, pictură după peisaj, obiect, sculptură, performance sau land-art, este o recomandare, o experiență și un experiment pozitiv, o necesitate.

Natura, în cazul proiectului de față, a luat forma unui sat din județul Timiș, părăsit, în Banatul montan, la 40 de kilometri de Timișoara, departe de trafic, praf, poluare, zgomot și aglomerare urbană – Sălciua Nouă. Proiectul nostru și-a dorit să alcătuiască și să inventeze în acest colț uitat oarecum de lume dar nu mai puțin frumos, ofertant vizual, un mediu familiar, relaxant, creativ și lucrativ în care studenții să-și îmbogățească tehnica și forma de exprimare, viziunea și conceptul.

Coordonator,
lect. univ. dr. Toma Dan Iulian

Acest proiect a fost realizat și coordonat de Fundația Filantropia Timișoara în colaborare cu lect. univ. dr Toma Dan din cadrul Facultății de Arte din Timișoara și cofinanțat de Consiliul Județean Timiș.