Cum pot să devin voluntar?

Convingerea noastră este că fiecare dintre noi avem abilităţi şi talente de împărtăşit. Pentru a vă alătura echipei noastre de voluntari, vă rugăm să ne contactaţi telefonic sau la adresa de mail.

Conform Legii 78/2014 care reglementează  activitatea de voluntariat în România…

“Voluntariatul este un factor important în crearea unei piețe europene competitive a muncii și totodată, în dezvoltarea educației și formării profesionale, precum și pentru creșterea solidarității sociale.”

“Voluntariatul reprezintă participarea voluntarului persoană fizică la activități de interes public desfășurate în folosul altor persoane sau al societății, organizate de către persoane juridice de drept public sau de drept privat, fără remunerație, individual sau în grup”.

Oricine poate să devină voluntar şi să aducă o contribuţie, cât de mică, la lumea care ne înconjoară. Important este doar să îţi doreşti acest lucru!

Cu toţii avem cel puţin un lucru la care ne pricepem suficient de bine; aşadar, cu toţii avem cel puţin o abilitate, pricepere sau un talent pe care să îl putem pune în folosul unei persoane care are nevoie de ajutor, în folosul străzii, al cartierului sau oraşului în care trăim sau în folosul comunităţii în general.