Asociația Eliberare, în parteneriat cu Ambasada Marii Britanii, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Timișoara și Fundația Filantropia Timișoara, a desfășurat evenimentul: Traficul de persoane: capacitare, identificare, referire.
Acest proiect s-a născut din nevoia pregătirii unui public mai larg cu privire la problema traficului de persoane, pentru o mai bună identificare a cazurilor de exploatare din comunitate. Ideea de a implica Biserica Ortodoxă Română a pornit în urma consultărilor cu Ambasada Marii Britanii, Ambasada Statelor Unite ale Americii, și chiar cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.
Inițiatorii proiectului menționează: „Credem, așadar, că acest proiect are potențialul de a implica biserica într-o tema pe cât de importantă, pe atât de sensibilă; rolul acesteia fiind crucial atât din perspectiva mandatului ei, cât și a distribuției geografice. Dorim să mulțumim, pe această cale, partenerilor locali: Fundanției Filantropia Timișoara, centrului regional ANITP Timișoara și rețelei de ONG-uri locale, fără de care această inițiativă nu ar fi fost posibilă”.
Evenimentul a avut loc Marți, 28 Noiembrie 2018, în Piața Alexandru Mocioni, nr. 9, Timișoara, între orele 10:00-13:00.