În zilele de 25-27 septembrie se desfășoară la Timisoara Conferința internațională SoCareNet aflată la ediția XX, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș în cadrul progamului Agenda Culturală 2019.

Organizatorii prezentei ediții sunt Diakoneo alături de Mitropolia Banatului și Fundația Filantropia Timișoara. SoCareNet – http://www.socarenet.com –  reprezintă o rețea reprezentativă de furnizori de servicii socio-medicale și educațională la nivel european, organizații ce aparțin Bisericii Evanghelice din Europa și partenerilor din Romania cu precădere din Timișoara, Cluj, Salaj…etc,

Evenimentul va debuta în prima seara miercuri 25 septembrie in sala festiva la sediul Mitropoliei Banatului, gazdă fiind Inaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan alături de dl Walter Thorsten directorul Institului Diakoneo din Neundettelsau, Germania și de delegați precum Mrs. Lara Tassan Zanin de la Banca Europeană de Investiții, Dl. Sindre Skeie de la Eurodiaconia Bruxelles ori dl. Ovidiu Ganț membru in Parlamentul României.  Rectorul Insitutului Pastoral din Neuendettelsau prof.dr. Mathias Hartmann va fi prezent prin intermediul unui mesaj video trimis.

Legatura vie dintre Timisoara si Neundettelsau din ultimii 15 ani a facut posibilă și organizarea Conferintei SoCareNet 2019 in orașul de pe Bega.

Tema propusă pentru anul acesta este  – Planificarea financiară – Dezvoltarea serviciilor sociale in Europa – ­și reprezintă categoric o preocupare și o responsabilitate a tuturor instituțiilor furnizoare de servicii sociale și medicale, prezente.

Conferința va continua in zilele de 26 și 27 septembrie la BCU a Universității de Vest unde se vor prezenta materiale relevante pentru tema propusă iar toți cei 60 de invitați din 11 țări vor reuși să impărtășească din experiența proprie.

Parteneriatul dintre instituiile diaconale ale Bisericii Evanghelice și cele filantropice ale Biserici Ortodoxe Romane din ultimii ani a adus substantiale beneficii persoanelor aflate in dificultate, atât in ceea ce priveste intemeierea unor noi servicii sociale ori susținearea altora existe cât si in dotarea cu echipamente medicale de calitate ori formarea profesionala a personalului de specialitate.

Prezenta tuturor membrilor din cadrul Federatiei Filantropia a Patriarhiei Ortodoxe Române, alături de peste 30 de participanti experți implicati direct in managenetul serviciilor socio-medicale din Europa dă conferintei de la Timisoara importanta cuvenita si evidențiază nevoia de a fi mai buni in misiunea pe care Biserica ne-a incredințato.

Cunoscând vocația instituțiile prezente considerăm că persoana aflată in dificulatte reprezintă punctul de plecare in toate demersurile noastre si că asigurarea unei vieți asistate, îngrijite trebuie să includă o minimă calitate si demnitate de unde și obligația asigurării resurselor necesare și continuitate.

Nădăjduiesc ca prin materialele prezentate de expertii invitații precum și din interacțiunea directă intre toti participanții să se identifice noi parteneriate si soluții la provocarile sociale de o vitală actualitate în tările din rețeaua SoCareNet.

 

Echipa de organizare

Timisoara, 24 Septembrie 2019