Reprezentanții celor 23 de organizații membre ale Federației Filantropia s-au întrunit, în data de 25 septembrie 2019, în ședința bianuală, sub președinția Pr. Cons. Ciprian Ion Ioniță, la Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Timișoarei.

În cadrul acestei întruniri de lucru, s-au discutat propuneri de proiecte care vizează două domenii de acțiune: formarea de specialiști în adicții la nivel național care să lucreze cu tineri și înființarea unei creșe în Arhiepiscopia Bucureștilor.

Un alt punct pe agendă a reprezentat colaborarea cu retailerul PROFI și stadiul actual al campaniei de Responsabilitate socială în cadrul căreia este înscris spre a obține finanțare proiectul de telemedicină al Federației Filantropia ”Sănătate la un click distanță”. Finanțarea obținută va fi destinată extinderii proiectului menționat la nivelul altor ONGuri membre ale Federației Filantropia.

De asemenea, s-a prezentat stadiul derulării programelor la nivel central, aprobate spre finanțare și implicarea ONG-urilor membre în implementarea activităților celor 2 proiecte: ”Politici publice alternative în domeniul sănătății”, în parteneriat cu Ministerul Sănătății și ”FOCUS – Program de îmbunătățire a competențelor asistenților sociali”, în parteneriat cu Unione degli Assessorati, Italia.