Perioada 17.08 -21.08.2021
Tabăra de creaţie s-a aflat la a treia ediţie şi datorită ei am reuşit să facem vara mai frumoasă unor copii care provin din familii cu posibilităţi materiale reduse.

Obiectivele proiectului propuse și realizate

  • Crearea unor condiții adecvate pentru copiii proveniți din familiile vulnerabile să își exercite dreptul fundamental de acces la cultură și libertatea de a accede la valorile culturii naționale și universale
  • Dezvoltarea personală în vederea tranziției către o viață adultă caracterizată prin implicare civică și inovare socială
  • Valorificarea potențialului creator al participanților și facilitarea accesului la un mediu de învățare informal
  • Facilitarea integrării sociale și culturale a participanților prin extinderea orizontului cultural și social

 

Fiecare dintre obiectivele mai sus amintite au fost atinse in totalitate in aceasta tabara. Copiii proveniti din familii vulnerabile- familii cu mai multi copii, familii monoparentale sau in care doar un parinte lucreaza au participat cu bucurie si recunostinta la activitatile propuse, au dat dovada de solidaritate, empatie si curaj, au dovedit spirit de echipa si creativitate. Raul S. seara ducea in brate in camere copii mai mici care adormeau la film, pe echipe strangeau masa si ajutau la punerea mesei, au respectat programul si libertatea fiecaruia, s-au ajutat reciproc si s-au bucurat impreuna.

Si-au valorificat potentialul creator in desen, modelaj, literatura. Pe tot parcursul taberei s-a urmarit dezvoltarea personala, emotionala si sociala a copiilor. Au luat contact cu valorile nationale si universale prin filme, carti si vizita la Biserica Densus.