Fundația Filantropia Timișoara având unic fondator Arhiepiscopia Timișoarei oferă incă de la fondare din 2006 servicii socio-medicale și educaționale.

La binecuvantarea noului serviciu social destinat persoanelor ce suferă de scleroză multiplă situat in Timișoara strada Iuliu Maniu nr. 40 și este administrat de Fundatia Filantropia Timișoara, in februarie 2019, IPS Ioan Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului evidenția responsabilitatea pe care o avem și față de cei care nu se pot deplasa și prin urmare nu pot beneficia de serviciile oferite de Fundatia Filantropia Timișoara.

Serviciile oferite acestor beneficiari includ atât psihoterapie cât și kinetoterapie. La nivelul județului Timiș sunt 100 de pacienți iar o bună parte sunt nedeplasabili ori cu greu ajung la sediul nostru.

Urmând indemnul Înaltpreasfințitului Părinte Ioan am găsit ca fiind mai potrivit să avem mijlocul nostru de transport adaptat pentru a răspunde nevoilor acestor pacienți, după gradul de dizabilitate al fiecaruia.

În luna Iulie a.c., am reușit să oferim cadre, scaune cu rotile și alte echipamente care să ajute pacienții cu scleroză multiplă spre o viață pe cât omenește posibilă mai bună.

Au fost situații când a trebuit să adaptam intrarea in casă pentru a putea beneficiarul  să utilizeze atat scaunul cu rotile cât si să iasă afară la lumină.

Astfel, Fundatia Filantropia Timișoara cu sprijnul Arhiepiscopiei Timișoara al Fundatiei Renovabis din Germania și al unor donatori privați a reușit să achiziționeze un autoturism multifuncțional adaptat pentru transportul persoanelor cu dizabilitati.

Fundația Renovabis este organismul de Conferinței episcopilor romano-catolici din Germania și sprijină incepând din 1993 programe și proiecte cu caracter socio-medical, educațional, dezvoltare organizationala…etc, pentru oamenii din Europa centrală și de Est. In cazul acestui proiect suma acordata a fost de 17000 Euro.

Autoturismul este omologat RAR și costă 22.870 Euro.

Considerăm că o instituție furnizoare de servicii sociale atât primare cât și rezidențiale este potrivit să poată răspunde solicitărilor din partea beneficiarilor ori cetățenilor din parohiile Arhiepiscopiei care se adresează preotului in acest sens.