Proiectul “Săntăte la un click distanță “ implementat de Fundația Filantropia Timișoara, cu sprijinul financiar al United Way România, a demarat in ianuarie 2020, și a continuat până la finalul anului 2021. Proiectul  “Sănătate la un clik distanță” și-a propus să ofere consultații medicale de specialitate, în sistem de telemedicină, pentru persoanele vârstnice, și bolnavi cronici, persoane neasigurate, din zona rurală de est a județului Timiș. Specialitățile medicale vizate au fost cardiologia și boli interne. Perteneri de nădejde în implementarea proiectului, au fost preoții parohi din localitățile în care am implementat proiectul, care au identificat spațiile corespunzătoare pentru realizarea consultațiilor-fie aparținând parohiilor, fie autorităților locale, și s-au ocupat de realizarea programărilor pentru consultații, ei cunoscând cel mai bine locuitorii acestor sate și nevoile lor.

Localitățile în care echipa proiectului a poposit în 2020 sunt:  Margina, Curtea, Coșava și Făget, unde  deși am funcționat sub amenințarea pandemiei de COVID 19, 300 de locuitori au beneficiat de consultații medicale gratuite.

Proiectul a continuat în 2021, cu alți 370 de beneficiari de consultații medicale gratuite în specialitățile cardiologie și boli interne – prima localitate vizitată fiind Temerești, unde au venit și pacienți din satul Sintești. A doua localitate în care am poposit a fost Traian Vuia, unde am ajuns în cursul lunii aprilie. Aici cererea a fost foarte mare, atât pentru locuitorii din Traian Vuia cât și din partea celor care locuiesc în satele aparținatoare- Surduc, Săceni, Sudriaș, Susani, Mănăștiur, Botinești și Jupani. In cursul lunii iulie a fost Tomești Sat –un sat mai micuț, cu doar câteva sute de locuitori, apoi ne-am mutat în Tomești Colonie, unde cererea a fost foarte mare  si am ramas pana la sfarsitul anului 2021.

În total, în cei doi ani de activitate, prin intermediul proiectului “Sănătate la un clik distanță” implementat de Fundația Filantropia Timișoara, cu sprijinul United Way România, au fost oferite 670  de consultații gratuite pentru  locuitori din zona de est a județului Timiș.