In zilele de 12-13 octombrie 2023 se desfasoara la Timisoara Conferinta Internationala – Servicii sociale si medicale in Europa.

Eurodiaconia este o retea de 58 de ONG-uri si Biserici crestine care ofera servicii sociale, educationale si medicale luptand pentru dreptatea sociala.

Fundatia Filantropia Timisoara este membra din anul 2019 si contribuie constant la imbunatatirea politicilor sociale in cadrul retelei.

În Recomandarea Consiliului Europei privind accesul la servicii de îngrijire pe termen lung accesibile și de înaltă calitate, statele membre sunt chemate să alinieze în mod continuu oferta de servicii de îngrijire pe termen lung la nevoile de îngrijire, oferind în același timp o combinație echilibrată de opțiuni și variante de îngrijire de lunga durata pentru a răspunde diferitelor nevoi și pentru a susține libertatea de alegere și participarea la luarea deciziilor a persoanelor care au nevoie de asistenta, inclusiv implementarea tehnologiei și a soluțiilor digitale accesibile și inovatoare în furnizarea serviciilor de îngrijire, pentru a sprijini autonomia și viața independentă, abordând în același timp posibilele provocări ale digitalizării.

Au fost adresate intrebari in acord cu tematica conferintei, precum:

–          Ce provocări există în furnizarea serviciilor de îngrijire de lunga durata?

–          Ce credeți că se poate face pentru a aborda provocările întâmpinate în îngrijirea pe termen lung la nivel național?

–          Ce credeți că se poate face pentru a aborda provocările la nivelul UE?

Bazându-se pe activitatea lor și pe contribuțiile aduse în cadrul întâlnirii, participanții vor lucra în grupuri pentru a stabili cum să progreseze în ceea ce privește îngrijirea pe termen lung.

În plus, va fi dezvoltat un set de recomandări politice destinate factorilor de decizie naționali și europeni.