În perioada 13-15 martie 2019 la Edinburgh în Scoția a avut loc Adunarea Generală a Federației Eurodiaconia la care a participat și Fundația Filantropia Timișoara în calitate de membru.

Eurodiaconia este o rețea europeană de biserici și ONG-uri creștine care oferă servicii sociale și de asistență medicală și susține dreptatea socială. Împreună, membrii federației reprezintă nevoile și experiențele unice a 49 de organizații naționale și regionale din 32 de țări.

Tema AGM Telling truth, changing lives din anul 2019 este sub semnul adevărului și felul în care influențează viețile tuturor.

Adevărul fundamentează încrederea, care formează baza vieții colective în societate. Cu toate acestea, recunoașterea a ceea ce este adevărat de ceea ce nu este, rămâne o provocare. Rezoluția sa depinde de înțelegerea corectă a mai multor aspecte ale adevărului. În primul rând, pot exista mai multe perspective despre un singur adevăr, care oferă în majoritatea situațiilor versiuni incomplete ale adevărului.

Multitudinea de informații disponibile ar trebui să ne permită să dezvoltăm o opinie informată și să promovăm o cultură a dialogului, respectului și înțelegerii față de diferite perspective și opinii. În schimb, fluxul său constant în timp de „știri false” prin mass-media și mass-media socială este adesea copleșitor și înșelător. Mai mult decât atât, algoritmii din mediile digitale ne fac să vedem mai mult din aceleași lucruri, ​​împiedicând deschiderea și diminuarea încrederii.

În plus, observăm o dezamăgire tot mai mare a publicului larg, nu numai față de mass-media, ci și față de instituțiile publice la nivel național și european. Acest lucru este adesea evidențiat de o dezangajare din ce în ce mai mare față de acțiunile și discursurile sociale tradiționale, transformându-se în narațiuni populiste, care amenință să fragmenteze și mai mult  valorile care stau la baza societăților noastre.

Fundația Filantropia Timișoara alături de toții membrii consideră că prin servicii socio-medicale și educaționale de bună calitate și transparență față de toți cei intersați cât și față de beneficiari vom reuși să îmbunătățim viața persoanelor aflate în dificultate.