Datorita faptului ca de la inceputul anului suntem membru Eurodiaconia am fost invitati sa luam parte la un atelier de comunicare media ce a avut loc la Atena si a fost găzduită de către noul membru Eurodiaconia,  Biserica Evanghelică din Grecia, în perioada 13-14 iunie.  Această întâlnire de două zile a avut forma unui atelier de lucru pentru a oferi ofițerilor de comunicații ai membrilor competențe esențiale de producție video și audio și post-producție.

În domeniul comunicațiilor de astăzi, producția de conținut video atrăgător pare să fie fundamentală și totuși una dintre cele mai eficiente pentru obținerea de mesaje coerente către public. Pe fiecare platformă social media, sunt postate videoclipuri pentru a crește gradul de conștientizare, a promova sau a distra. Domeniul neguvernamental nu este o excepție.

Acest curs de două zile a fost destinat să răspundă nevoilor ofițerilor de comunicații care au sau vor avea în curând responsabilitatea de a crea mesaje video interne, precum și de a satisface nevoile unui mediu social în schimbare. Acest atelier a cuprins sesiuni de formare video, post-producție și distribuție, precum și un scurt seminar privind regulamentele generale privind protecția datelor și o vizită de studiu la Reprezentanța Comisiei Europene în Grecia.

Abilitățile dobândite în cadrul evenimentului sunt utile pentru a promova munca zilnică a membrilor, precum și acțiunile de advocacy ale acestora privind politica socială la nivel național și la nivelul UE într-un mod mai dinamic și mai angajat.

Prima zi a atelierului a fost susținută de Tutut Christen, consultant în producție multimedia, iar a doua zi de către Katri Angeria din Norvegia, director financiar la Vamos Youth Services HDI.