În seara zilei de 26 aprilie 2018, Fundația Filantropia Timișoara, a organizat o cină cartitabilă cu strângere de fonduri la restaurantul Valahia, pentru sprijinirea activităților din cadrul Centrului de Consiliere pentru persoane cu scleroză multiplă, centru care urmează să fie deschis în Timișoara. Având modelul și sprijinul colegilor nostri de la Asociația Națională de Scleroză Multiplă și a celor din Oradea, prin munca depusă de ei pentru susținerea, sprijinul, acordarea de servicii de specialitate, medicale și psihologice pentru persoanele bolnave de scleroză multiplă, vom deschide un centru similar și în orașul nostru.

Ne-am bucurat să îi avem alături  de noi pe domnul Florin Stoica, președintele Asociației de Scleroză Multiplă, părintele Laurențiu Lazăr de la Oradea și pe domnul Cristian Rudic alături de soliști și interpreți de la Filarmonica și Opera din Timișoara, care au bucurat invitații cu muzica lor. Domnul Stoica ne-a spus câteva cuvinte despre ce înseamnă această boală, el însuși fiind afectat din anul 1988, dar fiind și în prezent un om activ. Dânsul a donat o sumă de 3000 de lei din partea Asociației de Scleroză Multiplă din Timișoara pentru Centrul de Consiliere.

De asemenea în cadrul serii a fost și o licitație de tablouri realizate și donate de artiști locali; una dintre lucrări a fost donată de un copil de 13 ani din dorința de a sprijini persoanele bolnave, o icoană pictată pe sticlă la vârsta de 11 ani.  În urma licitației s-a strâns suma de 3100 de lei.

Mulţumim tuturor celor care au fost alături de noi şi s-au implicat pentru buna desfaşurare a evenimentului.