În perioada 11-13 a avut loc sedința Adunării Generale a Organizației Eurodiaconia la Bruxelles pentru prima oară după o perioadă de 2 ani de pandemie.

Eurodiaconia este o rețea de 57 de biserici și organizații creștine care oferă servicii sociale și de îngrijire a sănătății și pledează pentru justiție socială. Împreună lucrăm pentru o schimbare socială justă și transformatoare în toată Europa, fără a lăsa pe nimeni în urmă.

Cu ocazia Adunării sale generale anuale din 2022 de la Bruxelles, membrii Eurodiaconia doresc să-și exprime credința puternică în acțiunea europeană comună și eforturile comune pentru a răspunde diviziunilor societale în creștere, precum și privațiunii și izolării cu care se confruntă mulți din societățile noastre. Prin serviciile noastre și advocacy, dorim să oferim oportunități de incluziune, demnitate, comunitate și bunăstare. Credem că filantropia, diaconia ar trebui și poate fi în centrul unei Europe. Dorim să vedem o Europă în care toată lumea este apreciată pentru valoarea lor inerentă dată de Dumnezeu și credem că exprimarea solidarității, grijii, iubirii și reciprocității prin acțiuni diaconale poate fi cu adevărat transformatoare pentru societățile noastre europene. În ultimii doi ani, Europa a fost lovită de două crize majore: pandemia de COVID-19 și războiul din Ucraina. În această întalnire s-a abordat rolul pe care membrii Eurodiaconia îl joacă în promovarea și sporirea coeziunii sociale și de incluziune în întreaga Europă.

AGM Declaration final draft