În data de 16-17 iunie a avut loc întâlnirea Extreme Destitution Network Meeting la Stockholm, cu tematica „homelessness: Prevention, integrated interventions and housing-led solutions”, care a fost organizata de Eurodiaconia și găzduită de Swedish Association of City Missions. Întâlnirea s-a concentrat asupra găsirii solutilor pentru persoanele fără adăpost, precum, prevenire, intervenții integrate și soluții housing-led. Un obiectiv important al întâlnirii a fost crearea unui grup de experți Eurodiaconia privind persoanele fără adăpost.

De-a lungul acestei întâlniri, accentul a fost pus în special pe prevenire, intervenții integrate și holistice, precum și pe soluții conduse de locuințe și Housing First. Credem că acestea sunt trei abordări complementare care ar trebui să se afle în centrul strategiilor pentru persoanele fără adăpost.

Fundația Filantropia Timișoara a ținut o prezentare bazată pe împărtășirea experiențelor de pe teren, intervenții holistice, integrate și centrate pe persoană, numită „The Household”.