Primăvara ne aduce bucuria unui nou proiect.

Începând cu data de 1 martie 2018, Fundația Filantropia Timișoara, cu susținerea financiară a Fundației Renovabis, începe derularea proiectului – Consolidarea familiei prin educație – prin care își propune dezvoltarea abilităților parentale pentru părinți proveniți din medii social-economice defavorizate. Proiectul  va avea o durată de 12 luni, iar scopul este creșterea factorilor familiali de protecție și reducerea factorilor familiali de risc în cazul copiilor proveniți din familii cu statut socio-economic scăzut sau proveniți din familii cu risc de dezintegrare. Ne propunem activități cu părinții, activități ce vizează o mai bună cunoaștere a copilului, dobândirea de abilități parentale și moduri de rezolvare a conflictelor.

Iată cateva din temele întâlnirilor propuse în cadrul proiectului de psihoterapeutul Andreea Șandra: Etapele dezvoltării fizice a copilului și adolescentului; Nutriția corespunzătoare fiecărei etape de dezvoltare a copilului și adolescentului; Sănătatea copilului și adolescentului; Noțiuni de igienă personală ; Dezvoltarea emoțională și cognitivă a copilului și adolescentului; Temperament și individualitate ; Nevoile și drepturile copiilor și tinerilor; Importanța educației în dezvoltarea, formarea și devenirea copiilor și tinerilor…etc.

Beneficiarii proiectului vor fi 100 de familii cu cel puțin un copil, familii selectate din cadrul Centrelor de zi pentru copii ale Arhiepiscopiei Timișoarei, cărora le vom facilita accesul la servicii integrate de consiliere, educație parentală, asistare socială, medicale.

Consolidarea familiilor prin educație dorim să fie bucuria pe care le-o aducem începând cu luna martie 2018. “Nădăjduim ca prin efortul echipei pluridiciplinare să aducem un real sprijin familiilor care doresc să crească frumos împreună, indifirent cat de grele sunt condițiile în care viețuiesc.” încheie managerul proiectului preot Cristian Pavel.